Veganska fiskpinnar
Vad sägs om en klassiker? Tofupinnar, veganska fiskpinnar, fish-ish-pinnar eller fuskpinnar...kärt barn har många namn! Veganska panerade tofupinnar med potatismos och gröna ärtor är en djurvänlig favorit. Addera hemmagjord potatismos och remouladsås och alla kommer gå proppmätta från middagsbordet!
Du behöver:
- 2 paket marinerad fast tofu (à 250 g)
- 3 dl ströbröd
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl dill (valfritt)
- 2 dl kikärtspad
- salt & peppar
- rapsolja till fritering
Gör så här:
- Torka tofun så den inte är så blöt.
- Skiva tofun i smala skivor som liknar fiskpinnar.
- Ställ upp tre skålar, en med ströbröd, en med kikärtspad och en med mjöl.
- Doppa tofun först i mjölet, sen försiktigt i kikärtspadet och till sist i ströbrödet och låt sedan vila på en tallrik någon minut. Upprepa tills all tofu är panerad.
- Värm upp en stekpanna med rikligt med rapsolja.
- Stek tofupinnarna tills de är gyllenbruna på ena sidan, rör dem så lite som möjligt så du inte förstör paneringen.
- Vänd dem och stek gyllenbruna på andra sidan också.
Servering: Servera med potatismos och kokta gröna ärtor.
Tips! Krydda med citron och dill för extra god smak!