Krispig vegansk burgare med picklad rödkål
Det är enkelt och löjligt gott att göra veganska burgare. Allt från att göra vanliga sojafärsburgare till dessa veganska chicken style burgare. En god och krispig burgare som med piffas med en chunky majonnäs-och avokadoröra.
Ingredienser
4 portioner
4 burgarbröd
1 pkt chicken style burgare från Fry’s
200 g rödkål
2 dl växtbaserad majonnäs
1 avokado
1 rödlök
4 stora salladsblad
1 bifftomat
1 dl skivade jalapeños
Ingredienser pickellag
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
Gör så här:
- Börja med att förbereda kålen. Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret har lösts upp. Hyvla rödkål med en osthyvel eller strimla den fint med kniven, ha kålen i en burk och häll över lagen.
- Dela avokado, gröp ur och tärna i bitar. Blanda ihop avokado och majonnäs i en skål.
- Skiva tomater och skölj salladen ordentligt.
- Lägg burgarna på grillen (eller stek) tills de får en krispig yta på vardera sida, är de djupfrysta tar det cirka 15 minuter beroende på hur varm grillen är. Lägg brödet på grillen en liten stund också så att den blir varm och krispig på ytan.
- Sätt ihop burgaren med grönsaker, jalapeños, chunky majonnäs-och avokadoröra och njut!
Tack för recepttipset Välj Vego