Veganska kanelbullar
Klassiska kanelbullar är ett måste till fikan. Speciellt den 4 oktober då det både är Djurens dag och kanelbullensdag! Fira och hylla djuren med nygräddade (och djurvänliga) kanelbullar!
Du behöver:
- 50 g jäst för söta degar
- 150 g mjölkfritt margarin
- 5 dl sojamjölk
- ½ tsk salt
- 1½ dl vit baksirap
- 2 tsk kardemumma
- 1½ l vetemjöl
- vegetabilisk grädde för att pensla
- 1 dl pärlsocker
Fyllning - 2 msk mald kanel
- 1 ½ dl strösocker
- 200 g mjölkfritt margarin
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Smält margarinet och häll i växtdrycken, låt det bli fingervarmt.
2. Rör ut jästen i mjölkblandningen. Tillsätt salt, sirap, kardemumma. Rör om och tillsätt sedan mjölet.
3. Arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen till en rektangel. Mixa ihop kanel, margarin och socker och bre på degen. Rulla ihop degen till en rulle och dela i bitar.
- Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa i en timme. Pensla med grädde och strö över pärlsocker.
5. Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter i 225º.
Tips: piffa kanelbullarna med strössel, pärlsocker, äpplen eller kanske med en toscatopping?
Recept från Välj Vego