Supergoda raw-brownies
Dessa supernyttiga brownies är hur goda som helst som efterrätt, fika eller mellanmål. Receptet räcker till ca 12 st rutor.
Ingredienser
- 2 dl urkärnade dadlar (som legat i blöt 30 min)
- 1 dl sötmandlar
- 0,5 dl valnötter
- 0,5 dl kakao
- 2 mogna bananer
- 4 msk mandelsmör
- 0,5 dl kakao ytterligare
- 3 msk agavesirap
Gör så här
- Mixa dadlar, mandlar, valnötter och en halv (0,5) dl kakao i en matberedare eller mixer. Det ska bli väl blandat, men det gör inget om mandlarna bara blir halverade, det ser bara snyggare ut.
- Platta ut röran/degen i en pajform eller springform med hjälp av en sked, så att det blir strax under en (1) centimeter tjock botten.
- Mixa bananer, mandelsmör, agave, en halv (0,5) dl kakao samt ev en matsked kokosolja i matberedaren tills de bildar en tjock chokladkräm. Bred den över bottenlagret du smetat ut i pajformen.
- Låt ligga i frysen minst 30 min innan den skärs upp och serveras. Förvara gärna kakorna i frysen och tag fram 10 min innan de ska ätas.
Text & recept: Vegankocken