Vegansk bolognese
Vegansk bolognese är klassisk rätt som är perfekt till både middag och lunch. Den här vi veganiserad genom att enkelt byta ut köttfärs mot vegansk färs. Den går utmärkt att göra med linser också!
Du behöver:
2 gula lökar, cirka 200 gram
2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
400 g sojafärs
1 grönsaksbuljongtärning
800 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
4 lagerblad
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
Gör så här:
1. Börja med att skala och finhacka löken och vitlöken.
2. Ansa och hacka sellerin och fräs sen i olivolja tillsammans med lök och vitlök.
3. Tillsätt sojafärsen och smula ner buljongen.
4. Häll över krossade tomater, tomatpurén och kryddorna. Smaka av med salt och peppar och låt puttra i 20 minuter. Servera med din favoritpasta!
Serveringsförslag: piffa med färsk basilika och vegansk riven Parveggio
Tips! Testa att göra Bolognesen med linser istället för sojafärs!
Gör den veganska Bolognesen tillsammans med Rädda Djuren-klubben på vår TikTok-kanal. Kolla in steg-för-steg-videon här
Tack för receptet Välj Vego