Chokladtryffel
Okej, här kommer världens enklaste recept på vegansk chokladtryffel. Denna gång blev det helt utan någon spexig smaksättning, dock är ju choklad och salt något av det godast som finns.
Annars är det väldigt lätt att smaksätta med t.ex. kardemumma, chili, pepparkakskryddor, citronskal eller ingefära. Och förutom att rulla de i florsocker eller kakao så kan en istället rulla i finhackade nötter eller smaksatt rörsocker. Möjligheterna är alltså oändliga – se detta som ett recept att utgå ifrån.
{ PORTIONER: 20 / TID: 20 MINUTER }
Ingredienser, 20 st
- 200 g mjölkfri mörk choklad
- 1 dl havregrädde
- 2 msk kokosolja alt. mjölkfritt margarin
- 1 nypa vaniljpulver
- 1 nypa salt
- Kakao och florsocker
Gör så här
- Värm upp havregrädden i en kastrull och hacka chokladen grovt under tiden.
- Tillsätt choklad och resterande ingredienser i kastrullen med den varma grädden.
- Låt det smälta under omrörning, ställ sedan kylt så att den stelnar.
- Forma smeten till små bollar och rulla i kanel eller florsocker. Låt stå kallt till servering.
Text & recept: Vegoteket