Veganska wienerbröd
Ett landskap av chokladwienerbröd breder ut sig över bakplåtspapprets horisont
Ingredienser, 10 st
- 1 förp Findus smördegsplattor
- 1/2 dl vaniljsås eller marsánkräm
- 30 g mörk choklad
- 1 dl florsocker
- 1 msk vatten
Gör så här
1. Tag fram smördegsplattorna och låt dem tina lätt i ca 10 min.
2. Dela varje platta på mitten så att du får 10 lika stora kvadrater och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
3. Skär ett ca 4 cm lång snitt i varje hörn på kvadraterna så att du får sammanlagt 8 ”snibbar” på varje kvadrat.
4. Tag varannan snibb och lägg i mitten av kvadraten, tryck till när du vikt in de fyra snibbarna.
5. Lägg en klick marsánkräm eller vaniljsås i mitten av varje kvadrat.
6. Grädda i 200 grader i ca 10 min. Låt svalna helt.
7. Garnera med smält choklad och glasyr.
Text och recept: Vegankocken