Philadelphiabullar i långpanna
Ingredienser
- 5 dl havre- eller sojamjölk
- 150 gram rumsvarmt mjölkfritt margarin
- 1 pkt jäst (50 gram)
- 1 dl strösocker
- ½ tsk salt
- 12 dl vetemjöl
- Pärlsocker
Fyllning
- 150 gram rumsvart margarin
- 200 gram Creamy Spread naturell
- 3 dl florsocker
- 2 msk vaniljsocker
Gör så här
- Ljumma mjölken och rör ut jästen med.
- Tillsätt det rumsvarma margarinet, sockret, saltet och mjölet. Arbeta degen smidig, gärna i maskin.
- Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
- Gör 20-24 fördjupningar i degen med en mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Strö över pärlsocker.
- Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.
- Låt svalna och skär sedan i fyrkanter mellan hålen.
Text, bild och recept: Vegankocken