Vegansk snickerskaka
Tänk om vi skulle blanda choklad med jordnötssmör och annat gott, visst skulle det bli en himmelskt god kaka? Just, precis! Här har ni ett säkert kort till fikan: Snickerskaka!
Du behöver:
- 1 dl socker
- 1 ½ dl ljus sirap eller agavesirap
- 1 burk jordnötssmör (340 gram)
- 4 dl cornflakes
- 4 dl krossade riskakor
- 1 dl kokosflingor
- 200 gram mörk choklad
Gör så här:
- 1.Smält socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull. Det ska blandas till en len sörja av godsaker. Under tiden krossar du riskakor i en bunke, blandar ner cornflakes och kokos.
- Häll den smälta jordnötssörjan i bunken och blanda väl. Låt det svalna lite så kan du använda händerna och hjälpa till med. Tryck sedan ut massan på ett bakplåtspapper, den ska vara 1-2 cm hög beroende på hur tjock snickers du vill ha.
- Smält choklad i vattenbad och häll det över kakan så det blir ett jämt lager. Ställ in det hela i kylen tills chokladen stelnat.
- Sedan kan du skära i så stora bitar du önskar. Förvara i kylskåp och ta fram lagom tills gästerna kommer eller din favoritserie börjar på tv.
Tips: strö över lite havssalt för en extra smaksensation.
Servering: kylda, de är godast direkt från kylen; för bästa crunch!
Gör snickerskakan tillsammans med Rädda Djuren-klubben på vår TikTok-kanal! Kolla in steg-för-steg-videon här
Recept från: Välj Vego