Adoptera ett djur

Genom att adoptera ett djur ger du en andra chans till ett djur som verkligen behöver det. Att adoptera ett djur förändrar inte hela världen. Men det kan förändra någons hela värld. #adoptdontshop!

Rädda Djuren-klubben vill uppmana dig som har möjlighet att utöka din familj med ett djur att vända dig till ett djurhem och ge ett hemlöst djur ett tryggt liv. Att adoptera ett djur förändrar inte hela världen. Men det kan förändra någons hela värld. Förutom att du ger ett djur en trygg framtid, bidrar du också till att ändra attityden till djur i vårt samhälle. För varje djur som får ett hem skapas möjlighet för djurhärbärget att ta emot ytterligare ett hemlöst djur.

Alla djur har rätt till ett hem

Rädda Djuren-klubben arbetar för, tillsammans med Djurens Rätt, att inga djur ska vara utan ett hem. Hemlösa katter, till exempel, lever ett hårt liv präglat av lidande och okastrerade katter kan snabbt bilda stora och växande kolonier där situationen blir alltmer ohållbar. Bara i Sverige uppskattas antalet hemlösa till 150 000. De klarar sig inte själva. Läs mer om hur Djurens Rätt arbetar för att hjälpa hemlösa katter

Omplaceringsregistret

Rädda Djuren-klubben och Djurens Rätt arbetar inte själva med att omplacera djur, men vi har upprättat ett register över verksamheter som jobbar med omhändertagande och omplacering av familjedjur. Inga djurhem eller adoptionsverksamheter som avlivar friska djur finns med på vår lista. Vi genomför dock inga regelrätta kontroller utan litar på den information som vi får. Här hittar du Djurens Rätts omplaceringsregister

Vad behöver du tänka på?

Om du funderar på att adoptera ett djur, så behövs det en noggrann planering. Försäkra dig om att den nya familjemedlemmen passar hos dig eller i din familj och att du har möjlighet att du har möjlighet att ge djuret allt den behöver för att må bra. Lär dig mer om vad olika djurslag behöver här.

Checklista att tänka på:

Omtanke, tid och kärlek

Föreställ dig själv hur det skulle kännas att komma till ett nytt land och hem. Det skulle säkert vara läskigt med alla nya ljud, lukter och omgivningar. Var därför extra lugn och snäll mot djuret i början och låt den ta den tid den behöver. Det är viktigt att se vad djuret behöver och läsa av djurets kroppsspråk för att se hur hen mår.

Vissa hemlösa djur kan vara traumatiserade av svåra upplevelser och därmed kan ha särskilda behov för att må bra och känna sig trygga. Försök att få så mycket information som möjligt om hur djuret har levt och vilket lidande det kan ha utsatts för, misskötsel, brist på mat med mera.

Vi fick en andra chans!

Det finns många fina historier om djur som har blivit adopterade och därmed fått en adnra chans i livet och som mår bra idag. Nedan kan du läsa mer om 4 djurkompisar och deras resa till att komma till ett tryggt hem.

Kaninen Nelson

Hunden Gittan från Rumänien

Kattsyskonen Brita & Astrid

Hunden Humlan från Turkiet

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi sprider information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på:

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Vill du ge bort ett medlemskap till ett barn eller läsa något av de tidigare medlemsnumren från Klubbnytt?

Läs mer